АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Британська компанія показала нову систему захисту дорожніх робочих

Британська компанія Highway Care представила сиситему The BOSS – легкий і швидкий у розгортанні пристрій для захисту від наїзду на дорожні робочі майданчики.
Система була створена для розв’язання проблеми безпеки як для дорожніх робітників, так і для учасників дорожнього руху. Пристрій призначений для запобігання заїзду транспортних засобів у зону проведення робіт. Він може стримувати автомобілі вагою до 7,5 т, що рухаються зі швидкістю до 48 км/год. Така система має менший вплив на пасажирів транспортних засобів і водночас захищає робітників.
BOSS – компактний, легкий і передбачає поверхневий монтаж без пошкодження асфальтового покриття. Систему можна легко транспортувати до місця проведення робіт у багажнику автомобіля і швидко встановити без необхідності використання спеціальних інструментів.
«Виїзд транспортних засобів у робочу зону є серйозною проблемою, яка щодня ставить під загрозу життя дорожніх робітників. Дані Національної служби автомобільних доріг свідчать про те, що за перші п’ять місяців 2023 року кількість наїздів перевищила кількість наїздів за всі 12 місяців 2022 року. Це тривожна тенденція» – пояснює комерційний директор Highway Care Бен Данкер.
Як стверджують у Національній службі автомобільних доріг Британії, завдання полягало в тому, щоб розробити засіб безпеки, який став би практичним рішенням для підрядників, і водночас зменшив би ризик травмування пасажирів транспортних засобів і запобігав пошкодженню дорожнього покриття при зупинці наїзду. За словами виробників BOSS був розроблений з урахуванням усіх цих викликів.
Назва BOSS розшифровується як Barrier On Strong Spikes (Бар’єр на міцних шипах). Система складається з міцного килимка з шипами, спрямованими назовні, які зупиняють транспортний засіб. Шипи покриті 3D-друкованими чохлами, щоб захистити пішоходів від травм під час проходження повз них. На відміну від поліцейських шипів, які лише проколюють шини, дозволяючи автомобілю продовжувати рух, BOSS також блокує колеса та вісь автомобіля, використовуючи шипи для захоплення коліс і запобігання їхньому обертанню.
Кожна повна триметрова система складається з шести смуг з революційною технологією зупинки, двох фірмових тентових чохлів, восьми простих запірних механізмів і трьох з’єднувальних пластин. Всі компоненти разом мають загальну вагу менше 70 кг, а також два відсіки для зберігання для зручного транспортування. Встановити захист може один оператор лише за кілька хвилин. Систему BOSS також можна легко переміщувати або змінювати її конфігурацію при зміні робочої зони.
BOSS також утворює пішохідну зону, яка дозволяє дорожникам входити й виходити з робочої зони пішки, зберігаючи при цьому захист від наїзду.

 

Джерело: highways-news.com

Поділитися в соцмережах