АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Волині ремонтують важливу регіональну дорогу Р-14

Автомобільна дорога зі статусом регіональної Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ є однією з найважливіших транспортних артерій Волинської області. Дорога перебуває у незадовільному стані, тож її ремонт почали у 2020-2021 роках і мали плани на майбутнє щодо її відновлення. Але через збройну агресію росії проєкти залишились нереалізованими – з лютого 2022 року всі ремонти призупинилися.
Про це йдеться на сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області.
Зношена дорога може бути небезпечною для водіїв та пішоходів, тому лагодять її в рамках робіт з експлуатаційного утримання та у межах виділених на це лімітів коштів.
На кількох ділянках працюють ремонтні бригади, аби підвищити безпеку всіх учасників дорожнього руху.
На початку жовтня ліквідували деформації дорожнього покриття на мості у селищі Колки. Нині такі роботи проводять у місті Ківерці. Це два об’єкти, які планували капітально ремонтувати, натомість зруйновану проїзну частину відновлюють вирівнюючим шаром асфальту великими картами. Позбуваються ямковості й на інших пошкоджених ділянках дороги.
Також дорожники працюють у селі Розничі. Це об’єкт незавершеного ремонту, що розпочався до повномасштабної війни і в 2022 році мали завершити увесь комплекс ремонтних робіт. Тут влаштували один із передбачених двох шарів асфальту. На цій ділянці нині влаштовують узбіччя для пішоходів.
Водночас на автошляху Р-14 проводять роботи з видалення порослі, щоб забезпечити видимість дорожніх знаків та інших елементів облаштування дороги.
Оскільки всі роботи проходять без перекриття руху транспорту, закликають водіїв бути максимально обачними на ділянках, де працюють дорожники.

 

Джерело: volynonline.com

Поділитися в соцмережах