АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Закарпатті за рік зробили 24 км² ямкового ремонту траси Київ – Чоп

На Закарпатті за рік Служба відновлення та розвитку інфраструктури в області зробила 24 км² ямкового ремонту траси М-06 Київ – Чоп.
Про це на брифінгу 13 листопада повідомила виконувачка обов’язків керівниці Служби Наталія Турчак.
«У 2023 році нам виділили фінансування виключно на експлуатацію і в розмірі 237 млн гривень. Із цих грошей 65 млн грн, майже третина, йде на М-06 дорогу Київ – Чоп, яка є для нас важливою стратегічною артерією. Третину всіх коштів, які виділяються на всю мережу, 981 км ідуть на М-06», – зазначила Турчак.
За її словами, Служба підрядникам винна вже близько 30 мільйонів гривень. «Саме тому ми просимо Агентство, аби нам додали фінансування, говоримо про те, що у нас є багато робіт, які не профінансовано, є ще більше робіт, які треба робити», – каже Турчак.
«До зими дорожня служба підготовлена. Заготовлено 70% солі, яка використовується для посипки дорожнього покриття, і 100% протиожеледних матеріалів. Усі наші ділянки доріг мають підрядника, тобто підрядні організації, які здійснюють експлуатацію цих ділянок доріг», – повідомила виконувачка обов’язків керівниці.
Також Наталія Турчак розповіла про ремонт Тересвянського мосту. «Після обстеження у 2018-му році, а потім у 2020-му, міст був обмежений до 3,5 т. – це легкові автомобілі або мікроавтобуси із людьми. Вантажівки їхати там не мали. На цьому зона відповідальності Служби завершена, тому що ми не маємо стояти там і контролювати. Наші співробітники впродовж 4-5 років встановили обмежувачі на Тересвянському мості. Було рішення будувати модульний міст. В якості гуманітарно-технічної допомоги нам було передано конструкції американської компанії «Acrow». Такої довжини міст, понад 200 метрів, ніхто не монтував в Україні. 35-45 метрів було, а це проліт цього мосту. Окрім того, щоб зібрати ці конструкції, їх треба ще поставити на опори. Був розроблений проєкт, були проведені певні випробування і розпочалися роботи. Прогнозовано роботи закінчуються у листопаді, десь на початку грудня будуть проведені ці випробування і ми зможемо запустити рух Тересвянським мостом», – повідомила Турчак.

 

Джерело: suspilne.media

Поділитися в соцмережах