АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Влітку запустять рух Подільським мостом і почнуть ремонт мосту Метро

Цього літа буде запущено рух автомобілів Подільським мостом та почнеться ремонт мосту Метро, заявив мер Києва та голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко.
За словами Кличка, міська влада дозволить рух приватного автомобільного транспорту Подільським мостовим переходом після завершення будівництва доріг від Русанівських садів до вулиці Вершигори та проспекту Шухевича. Це дозволить частково перекрити на ремонт дорожню частину мосту Метро.
У матеріалі зазначається, що на Русанівських садах поряд зі станцією міської електрички Троєщина-2 підрядник – група компаній «Автострада» – зводить тунель під насипом залізниці. Він сполучить з’їзд з Подільського мостового переходу з новою дорогою під розворотним кільцем Троєщинського швидкісного трамваю. Проїзд до тунелю здійснюватиметься з проспекту Романа Шухевича, а з’їзд з тунелю – у напрямку вулиці Петра Вершигори.
За попередніми даними, щоб потрапити на Подільський міст, мешканцям Вигурівщини та Троєщини доведеться робити розворот біля ТРЦ Sky Mall, сказано у статті.
Також повідомляється, що міська влада планує почати ремонт дорожніх автопроїздів мосту Метро влітку, але голова департаменту транспортної інфраструктури Руслан Кандибор пообіцяв, що рух мостом для приватних автомобілів перекриватися не буде.
«Для естакади метро загрози немає, є проблеми з автопроїздами. Будемо підсилювати міст знизу. Під час робіт звужуватимемо смуги, перекидатимемо рух з однієї сторони на іншу, але перекривати повністю не будемо», – заявив Кандибор.
Нагадаємо, 1 грудня 2023 року Подільсько-Воскресенським мостовим переходом із лівого берега на правий відкрили рух спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусне сполучення для пасажирів.
«Ще кілька років тому першим етапом запуску об’єкта ми планували й обіцяли забезпечення руху пасажирського автотранспорту. І сьогодні, нарешті, це сталося. Усім скептикам і тим, хто намагався заблокувати роботи на об’єкті, скажу одне: шукайте тепер інші приводи для своїх маніпуляцій», – заявив тоді Віталій Кличко.
У 2021 році столична прокуратура виявила розкрадання 150 мільйонів грн на будівництві Подільського мосту.
У квітні 2017 року між КП Дирекція з будівництва дорожньо-транспортних споруд міста Києва та генпідрядником було укладено договір на виконання робіт з будівництва Подільського мосту.
У листопаді 2019 року генпідрядник залучив підрядні організації для нібито надання послуг із використання найманого нестандартного обладнання з операторами (машиністами та допоміжним персоналом), включаючи переміщення важких вантажів та інші допоміжні послуги. Упродовж 2020 року на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт з бюджету було перераховано кошти на загальну суму близько 148 млн грн.

 

Джерело: nv.ua

Поділитися в соцмережах