АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Водії в Україні зможуть повідомляти про ями на дорогах онлайн

«Укравтодор» почав працювати з популярною системою навігації, в якій водії відзначають стан доріг, ями, пробки і неналежну поведінку поліцейських патрулів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури (МІУ). «Тепер відомство зможе оперативно отримувати скарги водіїв на стан доріг», – відзначають в МІУ.

Відтепер всі скарги на автодороги, що надходять від користувачів, будуть збиратися в єдину базу, яка доступна для дорожньої служби в режимі реального часу. Таким чином, відомство зможе зібрати максимально повну інформацію про стан покриття по всій країні. А також оперативно отримувати повідомлення про ожеледицю або обмеження у русі через аварію і реагувати на них. Вся інформація подається з точними GPS-координатами, а також з фотографіями і коментарями від водіїв, якщо останні їх додали в навігаційну систему.

Поки співпраця з системою Waze тестується у Львівській та Дніпропетровській областях. Але в подальшому вона пошириться на всю країну.

«Ми зможемо ще більш оперативно реагувати на скарги громадян та зосередити нашу увагу в першу чергу на найбільш проблемних ділянках доріг», – вважає глава «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Зараз в «Укравтодорі» цілодобово працює аналітично-диспетчерська група, яка приймає скарги від громадян: (044) 287-11-40.

Джерело: Сьогодні

Поділитися в соцмережах