АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Вулиці Мадрида вкрили ароматизованим асфальтом із запахом манго

Під час масштабної реконструкції сотень вулиць у Мадриді муніципалітет вирішив зробити покриття на них ароматизованим, що, одначе, викликало обурення містян.
Передбачалося, що пахощі манго переб’ють неприємний запах свіжого асфальтобетону. На заводі до суміші додають рідкий ароматизатор. Після укладання покриття запах може відчуватися протягом двох-чотирьох тижнів. На інших вулицях планують експериментувати з іншими запахами, зокрема цитрусовими і квітковими.
Натомість чимало містян почали скаржитися, що від фруктового запаху їх нудить, і їм доводиться зачиняти вікна, щоб не нюхати.
Більш того, мадридці запитують, чому натомість не можна було висадити справжні дерева, які б давали затінок від пекучого іспанського сонця. При тому, що за останні два роки в місті вирізали майже дев’ять тисяч дерев.
Мер Хосе Луїс Мартінес-Альмейда запевнив, що на заміну зрубаним вже було висаджено п’ять тисяч саджанців. Однак 90% із цих дерев висаджували у віддалених районах Мадрида, в той час як у центрі не садили майже нічого.
Загалом Мадрид планує реконструювати 323 вулиці, що коштуватиме 16,4 мільйона євро.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах