АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В одній із громад Житомирщини відновили два мости

У селах Грезля та Нова Радча Народицької громади на півночі Житомирщини військові відновили мости через річки Грезля та Медведка. Ці мости були підірвані у 2022 році військовими РФ.
Про це Суспільному розповіла заступниця начальника Народицької селищної військової адміністрації Наталія Бортник.
За її словами, міст відновлювали військові за сприянням Житомирської обласної військової адміністрації, Народицької селищної військової адміністрації та команди проєкту UNITED24.
«Відбудова мостів тривала близько трьох місяців. Міст в Грезлі об’єднує села Радча та Грезля, є частиною центральної траси Житомир-Радча і також з’єднує дорогу Овруч-Київ. Міст в Новій Радчі з’єднує Радчу, Нову Радчу і Стару Радчу», – сказала Наталія Бортник.
Заступниця начальника Народицької селищної військової адміністрації розповіла, що у громаді вже відновлено чотири мости.
Раніше повідомлялося, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Народицькій громаді війська РФ підірвали чотири мости. У громаді вирішували, як їх відбудувати.
Навесні 2023 року через дощі рівень води у річці Грезля у Народицькій громаді зріс і водою розмило переправу, побудовану замість мосту, що з’єднував села Грезля та Радча.
17 листопада 2023 року у селі Славенщина Народицької громади відновили міст через річку Норинь, що був зруйнований під час бойових дій.

 

Джерело: suspilne.media

Поділитися в соцмережах