АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В єгипетській Александрії збудували 10-смугову автомагістраль

У єгипетському місті Александрія побудували нову десятисмугову автомагістраль прямо посеред пляжу.
Влада країни заявляє, що будівництво має полегшити транспортний рух у східній частині Александрії, одного з головних міст Єгипту, проте місцеві жителі вже назвали спорудження естакади так близько до пляжу «злочином проти Єгипту».
Проект під назвою Sadat Bridge стартував улітку 2022 року в районі Монтаза, розташованому на сході Александрії.
«Ця естакада є злочином проти берегової лінії Александрії. Пляж у цьому районі зруйнований і перетворений на бетонні блоки», – зазначив держслужбовець Ваель Ідріс, який мешкає в районі Монтаза.
Чиновники захищають будівництво естакади й кажуть, що необхідно було подолати затори в східній частині Александрії, особливо влітку, коли до міста прибуває велика кількість туристів.
«Ці проєкти стануть чудовим доповненням до Прибережної дороги в Александрії», – повідомив голова муніципалітету Монтаза генерал Мохамед Сахлул, маючи на увазі велике шосе зі сходу на захід.
Він також відкинув звинувачення містян в тому, що влада перетворила цю частину узбережжя на бетон, зазначивши, що територія навколо і під естакадою буде перетворена в набережну, де пішоходи зможуть насолоджуватися видом на море.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах