АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Італії будується дорога, здатна заряджати електрокари

Після успішних випробувань у Швеції ізраїльська компанія ElectReon Wireless взялася за будівництво в Італії повноцінної дороги, здатної бездротовим способом заряджати електромобілі, що по ній рухаються. Ділянка розташована між Міланом і Брешією.

Однією з головних перешкод повсюдного поширення електромобілів вважаються низька автономність, довга зарядка і відсутність розвиненої інфраструктури зарядних станцій. Все це разом може вирішити дорожнє покриття, яке буде заряджати електрокари, які по ньому рухаються.

Перша така дорога будується в Італії силами ізраїльської компанії ElectReon Wireless. Якщо технологія доведе свою ефективність, є всі підстави вважати, що в доступному для огляду майбутньому на дорогах Європи з’явиться більше електрокарів.

Перша ділянка між Міланом і Брешією має протяжність всього 1 км. Там під асфальт укладають мідні котушки. Енергія від них буде передаватися бездротовою мережею на акумулятори транспортного засобу за допомогою магнітної індукції, поки він рухається дорогою. Блок управління знаходиться на узбіччі, а приймач – в шасі кожного автомобіля.

Про подальші плани зі створення таких доріг поки нічого не повідомляється.

 

Джерело: finance.ua

Поділитися в соцмережах