АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

За час війни зруйновано близько 23 тисяч км автошляхів

Внаслідок збройного вторгнення росії в Україну зруйновано близько 23 тисяч км доріг загального користування, з них 8 тис. км – дороги державного значення, зруйновано також 302 штучні споруди.
Як повідомив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрій Івко в ефірі національного телемарафону, на сьогодні «Укравтодор» оцінює збитки від руйнування доріг окупантами у 900 млрд грн.
«Сьогодні ми виконуємо роботи практично на всій території країни, розчищаємо та відновлюємо тимчасові переправи у трьох областях – Київській, Чернігівській та Сумській», – зазначив він.
За даними Івка, 500 км доріг вже розчищено – це і дороги державного значення, і комунальні дороги, з яких 212 км – вулиці Ірпеня, Бучі, інших міст. Крім того, вже збудовано 18 тимчасових переправ, об’їздів, обходів.
«Наприклад, траса Київ-Чоп М-06. У селищі Стоянка було зруйновано міст. Наразі вже є об’їзд, і ми його вже відновлюємо. Крім того, можу сказати про Р-30: це в’їзд в Ірпінь. Тимчасову переправу було зроблено менш ніж за тиждень, також зараз там виконуються проектно-вишукувальні роботи. Робитимемо новий міст у цьому місці», – розповів Івко.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах