АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Кабмін скасував умову про обов’язкове отримання дозволу від ДАБі

ремонт доріг

Цього тижня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову «Про реалізацію експериментального проєкту щодо проведення капітального ремонту автомобільних доріг загального користування». Документом знімається вимога для замовника щодо обов’язкового отримання дозволу на початок виконання робіт у Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ).

«Завдяки рішенню Уряду підрядник зможе розпочинати дорожні роботи одразу після перемоги у тендері й укладення договору. Разом із вчасним початком державних закупівель на 2020 рік це має забезпечити реалізацію планів Укравтодору на 2020 рік» – зазначив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Постанова враховує специфіку дорожньої галузі та вирішує проблему застосування до процедури набуття права на капітальний ремонт доріг таких же вимог, як і до інших об’єктів класу наслідків СС2 чи СС3. У такий спосіб відкривається можливість для формування балансу як державних, так і бізнес-інтересів.

Щоб взяти участь в експерименті, потрібно забезпечити дві умови:
– належна якість будівельних робіт забезпечується інженером-консультантом;
– будівельні роботи на період будівництва та гарантійного строку якості робіт мають бути застраховані.

В Укравтодорі також зазначають, що участь в експерименті є добровільною, тому можливість проходити процедуру отримання дозволу у ДАБІ залишається.

Джерело: Facebook

Поділитися в соцмережах