АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Київ обрав підрядника на протиаварійний ремонт мосту Метро

Комунальна корпорація «Київавтодор» підписала договір з турецькою компанією Onur на протиаварійний ремонт мосту Метро. Про це повідомляється в системі Prozorro.
Компанія повинна виконати роботи за 1,995 млрд грн. із них на 2024 рік передбачене фінансування в розмірі 31,5 млн грн. Договір уклали на строк до 31 грудня 2026 року.
Генеральний директор «Київавтодору» Олександр Федоренко у січні казав, що міст Метро треба капітально відремонтувати, але для початку здійснять тільки протиаварійні заходи у вигляді облаштування підтримувальних конструкцій для дефектних елементів.
«Це будуть спеціальні металеві конструкції, які вмонтують у дно річки, влаштовані палі, будуть стояти опори й насунута металева ферма, що підтримуватиме прогонові будови. Наявні дефекти можуть призвести до певних подальших руйнувань конструкції. Ситуація не критична, але потрібно цим питанням займатися», – розказав Олександр Федоренко.
Гарантійні терміни на гумові опорні частини становитимуть 15 років; на антикорозійний захист металоконструкцій, домкрати вантажопідйомністю 100 тонн та підтримувальні металеві конструкції – 10 років.
У 2023 році КМДА з посиланням на оцінки європейських фахівців повідомляла, що перебудувати міст Метро коштує щонайменше 500 млн євро (це понад 22 млрд грн за нинішнім курсом).
До повномасштабної війни розроблявся проєкт і обговорювалося фінансування об’єкта із залученням експертів ЄБРР. Війна цю співпрацю поставила на паузу, тому місто почало розробляти проєкт першочергових протиаварійних робіт та вирішило розпочати оновлення мосту Метро з 2024 року.

 

Джерело: liga.net

Поділитися в соцмережах