АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Мінінфраструктури запроваджує Антикорупційний комплаєнс

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури буде виконувати наймасштабнішу відбудову країни з часів Другої світової війни.
«Наша задача не тільки відновити житло, транспортну чи соціальну інфраструктуру. Наша задача зараз – побудувати зрозумілу антикорупційну інфраструктуру та сформувати довіру для всіх, хто працюватиме з процесом відновлення» – кажуть у відомстві.
Одним із кроків стане запуск Антикорупційного комплаєнсу Міністерства та впровадження ризик-менеджменту.
Зазвичай, комплаєнс – це система правил і комплекс заходів, спрямованих на попередження будь-яких дій співробітників, що суперечать вимогам закону. Його використовують у великих бізнес-компаніях, які працюють з іноземними інвестиціями. Наявність комплаєнс-контролю – це своєрідний «знак якості» для співробітництва.
Найближчим часом відомство зосередиться на кількох напрямах:
– формування корпоративної культури доброчесності у самому Міністерстві;
– професійний розвиток антикорупційних уповноважених у системі Міністерства;
– робота з Держагентством відновлення у частині створення прозорих процесів взаємодії з замовниками та підрядниками на будівництві;
– антикорупційний комплаєнс на державних підприємствах, підпорядкованих Міністерству;
– антикорупційний комплаєнс для органів місцевого самоврядування через роботу з Офісами підтримки реформ у громадах.
Комплаєнс має гарантувати поширення цінностей доброчесності та нетолерування корупції в Міністерстві та всіх підвідомчих держустановах. Досягти цього у міністерстві планують за рахунок розробки та впровадження антикорупційної програми Міністерства на 2023-2024 роки, проведення аудиту процесів на предмет корупційних ризиків та відповідно побудови ефективних механізмів їх запобігання та виявлення.
До травня цього року мають втілити концепцію доброчесного лідерства з боку менеджменту Міністерства та підвідомчих організацій.
Також до вересня 2023 року до реалізації стратегії мають залучити керівництво органів місцевого самоврядування, зокрема до цього часу запровадити тренінгові програми щодо доброчесного лідерства для керівників ОМС.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах