АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Мінінфраструктури проситиме додаткові гроші з бюджету на ремонт доріг

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціюватиме зміни до держбюджету або проситиме кошти з резервного фонду на поточний ремонт дорожньої інфраструктури.
Про це заявив віцепремєр-міністр Олександр Кубраков.
«Перші чотири місяці року не показові, ми використовуємо залишки дорожнього фонду і фонду ліквідації наслідків збройної агресії з минулого року для фінансування поточних потреб», – заявив Кубраков.
За його словами, міністерство отримує сигнали від керівників місцевих адміністрацій, що потреба в ремонті інфраструктури, зокрема доріг, є.
«На прикладі доріг: є ті ж евакуаційні маршрути, їх треба обслуговувати. На місцях нам кажуть, що фінансування потрібно. В середині року будемо звертатися до резервного фонду або розраховувати на зміни в державний бюджет», – сказав міністр.
Як повідомлялося, у лютому уряд виділив 17,1 мільярда гривень на утримання доріг за рахунок невикористаних минулого року коштів держбюджету. Йдеться про кошти, що надійшли до Дорожного фонду у попередні роки та не використані у 2023 році.
Нагадаємо, законом «Про державний бюджет на 2024 рік» надходження до Дорожнього фондупередано до загального фонду держбюджету. Також скасовано субвенцію місцевим бюджетам на дороги місцевого значення (у 2023 році на це було передбачено 16 млрд грн).
Водночас на ремонт та утримання доріг у 2024 році мають спрямувати залишки невикористаних у минулому році коштів держбюджету. Крім того, кошти на ремонт доріг та мостів виділятимуть з резервного фонду в окремих випадках.

 

Джерело: censor.net

Поділитися в соцмережах