АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На дороги можуть направити додаткових 15 млрд грн

Народні депутати пропонують внести поправки до державного бюджету на 2021 рік і направити 38,75 млрд грн додаткових доходів, у тому числі 12 млрд грн на субсидії і 15 млрд грн на ремонт автодоріг державного значення.
Згідно з пояснювальною запискою до проекту закону на сайті парламенту, пропонується збільшити доходи за рахунок надходжень податку на прибуток підприємств – на 30 млрд грн, ПДВ із імпорту – на 6 млрд грн, ПДВ з вироблених в Україні товарів – на 2 млрд грн, збір при вступі в право власності на легкові автомобілі – на 0,75 млрд грн.
За рахунок цих додаткових доходів депутати пропонують збільшити витрати на субсидії на 12 млрд грн – до 47,295 млрд грн, зазначено в законопроекті.
Крім цього, нардепи пропонують передбачити додатковий обсяг фінансування на дорожнє господарство в 15 млрд грн.
«Зокрема, в 2021 році передбачається виконати ремонтно-будівельні роботи на загальній протяжності 4,5 тис км автодоріг державного значення, однак наявного ресурсу в даний час недостатньо для реалізації таких планів», – вказали автори законопроекту в пояснювальній записці.
Законопроект також пропонує направити додаткове фінансування в розмірі 2,5 млрд грн на будівництво об’єктів соціально-культурної сфери, транспортної інфраструктури. Таким чином, пропонується збільшити на вказану суму обсяг субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам.
Крім зазначеного, законопроект пропонує направити 1,5 млрд грн з додаткових доходів на будівництво проектів в рамках держпрограми «Велике будівництво».

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах