АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Київщині замовили необхідне утримання доріг з 25% знижкою

З 26 листопада по 2 грудня в системі «Прозорро» оприлюднено 84 тисячі повідомлень про закупівлі на 16,83 млрд грн. На ремонти доріг проведено тендери на 3,28 млрд грн (19% від усіх закупівель).
На ремонт доріг і мостів Одещини та Миколаївщини протендерили 0,8 млрд грн. Ці дороги необхідні для легшого трафіку вантажівок до портів.
Ще 1,3 млрд грн за останні сім днів протендерили шляховики Київської області на експлуатаційне утримання державних трас – латання дірок, посипання сіллю, ремонт знаків тощо. Тобто це про підтримання доріг у стані «не гірше, ніж є». Підряди виглядають великими тому, що вони розраховані на три роки. Відповідно гроші по ним платитимуться не відразу, а відповідно до виконуваних робіт.
Звертають на себе увагу кілька нюансів у експлуатаційних тендерах Київщини.
Цього року великі дороги Київщини вперше в історії були поділені на багато секторів – у жовтні-грудні було проведено десять окремих закупівель на утримання різних трас на загальну суму 3,88 млрд грн (усі розраховані на три роки). В різні лоти були виокремлені не тільки траси в різних районах області, а навіть і ділянки окремих великих трас М03, М05, М06, М07.
Це зробило лоти меншими, відтак зменшилась їх очікувана вартість. За старими правилами на перемогу могли б претендувати менше фірм, у яких річний дохід відповідав би укрупненим лотам.
Але на цьому десятку дрібніших тендерів середня конкуренція склала 5 учасників, середня знижка на торгах злетіла до 25%, а загальна економія склала 1,3 млрд грн!

 

Джерело: nashigroshi.org

Поділитися в соцмережах