АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Миколаївщині побудують нову розвʼязку – перший етап обходу міста

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України в рамках модернізації інфраструктури Миколаївщини повідомило про підготовку до будівництва нової транспортної розвʼязки.
У відомстві зазначили, що нещодавно було прийнято рішення Уряду про передачу двох мостових переходів в місті Миколаєві (Варварівський та Інгульськуий) до державної власності. Саме через ці мости проходить увесь транзитний транспорт, що рухається південними регіонами України, в тому числі – вантажний транспорт у межах зернового коридору.
«Ще з 1989 року ведуться розмови про необхідність обходу Миколаєва. Оскільки альтернативних шляхів немає, покриття автодоріг руйнується, а мости вже перебувають в аварійному стані. З початком повномасштабного вторгнення, коли ворог зруйнував залізничне сполучення, це особливо актуально. Щодня сотні тисяч тонн вантажів перевозять через мости, побудовані понад півстоліття тому. Та через таке навантаження потребують негайного ремонту», – йдеться в повідомленні.
Вже найближчим часом буде проведене детальне обстеження і встановлено їх фактичний стан, залишковий ресурс, можливі навантаження та необхідні заходи з їх ремонту чи реконструкції.
Наразі ж Агентство відновлення працює над проектом будівництва автошляху в обхід Миколаєва. Проект розроблено спільно з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA.
Це важливо для того, щоб розвантажити автошляхи обласного центру й відремонтувати Варварівський та Інгульський мости. Час проїзду в обхід Миколаєва становитиме всього 8 хв, тоді як зараз через місто – 1 годину.
У попередні роки Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області розробила техніко-економічне обґрунтування будівництва та замовила проект будівництва.
Паралельно зі збереженням існуючих споруд розпочинається будівництво транспортної розвʼязки на трасі М-14 км 121+360 протяжністю 3,5 км, яка є першим етапом будівництва обходу Миколаєва. Тут буде побудовано 3 нові шляхопроводи.
«Далі працюємо над проектами реконструкції автошляху М-14 на ділянці км 110+000 – км 126 + 000 (у грудні маємо отримати експертизу), будівництво мостового переходу через Південний Буг (завершуємо проектування) та будівництво розв’язки, М-14 км 142+800. Вже найближчим часом буде оголошено тендер на будівництво розвʼязки», – додали в Держагентстві відновлення.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах