АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Тернопільщині завершено ремонт мосту на трасі М-19 до Румунії

На Тернопільщині дорожники завершили ремонт 36-метрового мосту через річку Гніздечна на трасі М-19. На споруду нанесено дорожню розмітку – це був останній етап ремонту штучної споруди в передмісті Тернополя.
Про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.
Міст є частиною дороги міжнародного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.
«До ремонту міст був у передаварійному стані: прогонова будова та тротуари були зруйновані. Серйозні пошкодження могли призвести до повного руйнування переправи», – йдеться в повідомленні.
З огляду на стратегічну важливість траси М-19, Тернопільська Служба відновлення ініціювала невідкладний ремонт мосту.
Проєкт отримав цільове фінансування від Європейського інвестиційного банку, як важливий елемент транспортної інфраструктури.
«Дорога М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече перетинає 4 області і веде до кордону із союзною Румунією. Забезпечення швидкої та безпечної логістики цією дорогою є пріоритетною задачею Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Тернопільській області», – додали в відомстві.
Відремонтований міст отримав нову монолітну прогонову будову, гідроізоляцію, асфальтобетонне покриття, тротуари та бар’єрне огородження. Проведено повний комплекс ремонтних робіт під штучною спорудою.
Оскільки об’єкт розташований на ділянці траси, яка є місцем концентрації ДТП, у рамках його ремонту провели низку заходів для поліпшення безпеки дорожнього руху. Зокрема, влаштували перехідно-швидкісні смуги для розгону й гальмування на з’їздах із траси М-19 та “підйом” дороги на підходах до мосту через річку Гніздечна.
Нове покриття штучної споруди та підходів до неї збільшить оглядовість ділянки для водіїв за рахунок зменшення горизонтальної кривої.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах