АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор планує почати будівництво нової окружної навколо Києва в 2021 році

Київ обхідна дорогаДержавне агентство автомобільних доріг України в 2020 році має намір почати проектування нової обхідної дороги навколо Києва, а в 2021 році – її будівництво. Про це йдеться в презентації «Укравтодору».

Згідно з оприлюдненими даними, проект передбачає будівництво «півкільця» загальною протяжністю близько 150 км, яке з’єднає п’ять міжнародних трас. Планується, що кільцева буде складатися з шести ділянок і з’єднає автодороги: М-07 Київ – Ковель, М-06 Київ – Чоп, М-05 Київ – Одеса, Н-01 Київ – Знам’янка, Н-08 Бориспіль – Маріуполь, М- 03 Київ – Харків і М-01 Київ – Чернігів.

За попередніми розрахунками, піковий трафік на окремих ділянках дороги складе більше 70 тис. авто на добу, а сумарний трафік – понад 300 тис. Крім того, в рамках проекту планується побудувати міст довжиною 5,9 км з підходами через Дніпро.

Орієнтовна вартість проекту – 85 млрд грн.

В даний час вже оголошений тендер на проектні роботи першої ділянки в 35,2 км між М-06 Київ – Чоп і М-05 Київ – Одеса орієнтовною вартістю 12 млрд грн.

За даними «Укравтодору», повністю завершити роботи з будівництва Київської обхідної дороги планується через п’ять-шість років за умови стабільного фінансування.

Крім того, окружна з’єднає між собою найбільші міста київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль і Бровари. Водіям не доведеться їхати на лівий берег столиці з правого через центр міста.

 

Джерело: biz.censor.net.ua

Поділитися в соцмережах