АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор ремонтує у Львівській області автодорогу до кордону з Польщею

Дорожники ремонтують у Львівській області автодорогу Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий до кордону з Республікою Польща.
«Запорукою економічної та продовольчої безпеки нашої держави, особливо в умовах війни, є якісне транспортне сполучення та належна прикордонна дорожня інфраструктура із країнами Євросоюзу. Відповідно, цього року ми особливу увагу приділяємо прикордонним дорогам та митним переходам. На Львівщині капітально відновлююємо автомобільну дорогу Т-14-18», – йдеться в повідомленні Укравтодору.
Роботи проводяться в рамках міжнародного проекту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».
Автомобільна дорога Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, ремонт якої стартував торік, веде до майбутнього пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце».
Довжина дороги Т-14-18, яку ремонтують в рамках «польського кредиту» сягає 46 км.
У рамках капітального ремонту вже виконали розширення земляного полотна та проїзної частини відповідно до нормативних вимог, влаштували водовідведення та заміну існуючих залізобетонних труб, зараз завершується влаштування нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім укріпленням основи.
Станом на сьогодні влаштовано понад 17 км верхнього шару асфальтобетону, 6,5 км тротуарів в межах населених пунктів та відремонтовані 7 мостових переходів.
«Наразі проводимо ремонтні роботи на 5 мостах та влаштовуємо опори зовнішнього освітлення. Окрім цього, проект також передбачає створення зупинок громадського транспорту та заходи із безпеки дорожнього руху», – зазначили в «Укравтодорі».
Роботи на об’єкті проводить підрядна організація DROG-BUD Sp. z o.o.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах