АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна взяла кредит на ремонт і будівництво доріг

будівництво доріг фінансування

Європейський інвестиційний банк надав Україні кредит розміром 450 млн євро на нові автошляхи та відновлення доріг. За ці кошти відремонтують автошляхи, що є частиною Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).
Відповідні дані оприлюднені на сайті Європейського Інвестиційного Банку.
Позичальником кредиту ЄІБ та керівником проекту є Державне агентство автомобільних доріг «Укравтодор». Проект буде реалізовано завдяки спільному фінансуванню з боку ЄІБ та Європейського банку з реконструкції та розвитку (ЄБРР). Будівельні роботи розпочнуться у 2020 році, а завершитися проект має у 2025 році.

Проект складається з двох частин.
Перша частина передбачає будівництво 23 км нової об’їзної дороги у Львові. Цим автошляхом, після його оновлення, щодня зможуть користуватися 20 тис. автомобілістів. Він стане частиною шосейного сполучення між Львовом та Києвом, через дорогу міжнародного значення Київ-Чоп та національну дорогу Львів-Луцьк. Проект поєднає траси Львів-Рава-Руська, Львів-Краковець та Львів-Шегині на шляху з України на Польщу і далі в напрямку Західної Європи.
Друга частина проекту – реконструкція відрізка шосе M05 протяжністю 314 км вздовж лінії транспортного сполучення Київ-Одеса. Ділянка дороги проходить по Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях. Це головна дорога з півночі на південь, що поєднує Київ з чорноморськими портами. Цим шляхом зможуть користуватися від 10 до 25 тис. автомобілів щоденно.

Джерело: Соцпортал

Поділитися в соцмережах