АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна отримала перші 500 мільйонів євро з пакету ЄІБ

Україна отримала 500 млн євро негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб. Ці кошти є частиною другого пакету Екстрених заходів солідарності від Європейського інвестиційного банку на суму 1,59 млрд євро. Про це повідомляє пресслужба ЄІБ.
«Учора Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), банк ЄС, здійснив перші виплати в межах пакету Екстрених заходів солідарності на суму 1,59 млрд євро, підкріпленого гарантією ЄС.
Перші виплати у розмірі 500 млн євро допоможуть українському уряду покрити першочергові короткострокові фінансові потреби, забезпечити терміновий ремонт пошкоджених доріг, мостів і залізничної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.
Зазначається, що кошти також слугуватимуть підтримкою для «Укравтодору» та «Укрзалізниці».
«Ремонт залізничного сполучення, доріг і мостів допоможе Україні продовжувати перевезення людей, вантажу та зерна. Оскільки Україна – один із найбільших експортерів зерна у світі, ці надважливі заходи сприятимуть відновленню економіки країни та покращенню сполучення із ЄС», – наголосили у відомстві.
У ЄІБ пояснили, що пакет підтримки в межах Екстрених заходів солідарності розміром 1,59 млрд євро складається з двох блоків:
– негайна підтримка на загальну суму 1,05 млрд євро, з яких пів мільярда було перераховано 14 вересня 2022 року (подальші виплати заплановані на найближчі дні);
– відновлення проєктів, які ЄІБ фінансує в Україні, на загальну суму 540 млн євро (фінансування цих проєктів відбуватиметься по мірі їх виконання).
Як повідомлялося, Європейський інвестиційний банк за підтримки бюджету ЄС затвердив фінансування України у розмірі 1,59 млрд євро у липні.

 

Джерело: censor.net

Поділитися в соцмережах