АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Уряд поновлює будівництво Запорізького моста

Уряд поновлює будівництво Запорізького моста, який почали будувати ще 15 років тому. Про це заявив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу в Кабінеті Міністрів.

Сьогодні в Кабінеті Міністрів України відбулося підписання контракту щодо будівництва мосту в Запоріжжі між Укравтодором та турецькою компанією Onur Taahhut. Компанія виконає роботи за 11,9 млрд грн (з ПДВ).
Будівництво мосту було розпочато у 2004 році, однак за 15 років не було завершено.
Для фінансування будівництва мосту Урядом була прийнята окрема постанова, що дозволила виділити додаткове фінансування поза Державним дорожнім фондом
«Запорізький міст має значення для всієї країни, це складний інженерний об’єкт, в історії сучасної України аналогів цьому будівництву немає», — прокоментував голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Нагадаємо, виконавець робіт із будівництва мосту був визначений 21 лютого 2020 року за результатами оголошеного Службою автомобільних доріг у Запорізькій області тендеру.

Компанія Onur Taahhut Tasimacilik İnsaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Sirketi зобов’язується виконати роботи за 11,918 млрд грн (з ПДВ). Термін надання послуг – до 3 березня 2024 року.
Відповідно до проєкту будівництва — це магістраль безперервного руху довжиною понад 9 км, яка зв’язує правобережну частину міста Запоріжжя з центральною лівобережною частиною і основною північною промисловою зоною через обидва рукави річки Дніпро та острів Хортиця.

Магістраль складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, в тому числі два 2 позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Джерело: Facebook

Поділитися в соцмережах