АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Британії зробили найбільш заплутану велорозв’язку за 1 млн фунтів

У Британії у Великому Манчестері поблизу ратуші міста Бері збудували найбільш «заплутану» велосипедну розв’язку з трьома перетинами, шістьма під’їздами та набором світлофорів. Невдоволені місцеві жителі критикують проєкт, порівнюючи його з «міні-лабіринтом».
Нова розв’язка Cyclop Optimized Protected Signals (Cyclops) була побудована як частина державного проєкту в 1 мільйон фунтів стерлінгів, але тепер користувачі соціальних мереж назвали її «марною тратою грошей».
Проте влада сподівається, що це перехрестя є початком кількох проектів, які спрямовані на покращення «всіх форм подорожей» у регіоні Великого Манчестера.
«Це був повний безлад від початку до кінця, – каже місцевий мешканець Льюїс Майлз, 58 років, який сьогодні вранці йшов по дорозі. – Це складно, і через це надто багато трафіку. Це було б небезпечно для сліпих людей або людей з частковою втратою зору – у нас поблизу є товариство для сліпих, яке буває в цьому районі».
58-річний місцевий житель додав, що не думає, що велосипедисти будуть користуватися смугою, враховуючи її складність.
Представник Ради міста Бері сказав, що нова розв’язка є частиною плану регіонального розвитку, щоб допомогти об’єднати громади Великого Манчестера.
«Це загальнорегіональна ініціатива з покращення всіх форм подорожей шляхом об’єднання спільнот, що робить простішим, безпечнішим і привабливішим для людей подорожувати пішки чи на велосипеді для щоденних подорожей, – каже він. – Вартість схеми становить близько 1 000 000 фунтів стерлінгів і являє собою значну інвестицію у прагнення просувати активні подорожі».

 

Джерело: thisismoney.co.uk

Поділитися в соцмережах