АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У держбюджеті-2022 Дорожній фонд збільшили на 4 млрд гривень

Кабінет міністрів України у доопрацьованому до другого читання законопроекті про держбюджет на 2022 рік збільшив бюджет Державного дорожнього фонду на 4,2 млрд грн – до 86 млрд грн.
«Відповідно до уточнених прогнозних на 2022 рік показників окремих доходів спецфонду держбюджету, які є джерелами формування Державного дорожнього фонду, витрати фонду збільшені на 4,168 млрд грн», – сказано в пояснювальній записці до доопрацьованого законопроекту.
Кошти будуть спрямовані на наступні бюджетні програми: розвиток мережі автодоріг державного значення – 42 млрд грн, субвенція місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію та ремонт автодоріг місцевого значення та комунальної власності – 24,6 млрд грн, виконання боргових зобов’язань щодо запозичень, залучених державою або під держгарантії на розвиток автошляхів – 15,8 млрд. грн., фінансування безпеки дорожнього руху – 2,4 млрд. грн.
Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України розподілив додаткові 3,5 млрд грн місцевим бюджетам на автомобільні дороги; йдеться про додатковий обсяг субвенції з держбюджету на дороги загального користування місцевого значення, вулиці та дороги комунальної власності у населених пунктах.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах