АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Китаї збудували пішохідний міст у формі скрипкового ключа

Міст G Clef Bridge – це пішохідний перехід через річку Байлу в китайському місті Ченду, розроблений студією ZZHK. Він слугує оглядовим майданчиком і має незвичну спіралеподібну конструкцію, яка з повітря виглядає як скрипковий ключ. Міст G Clef є сполучною ланкою між містечком Байлу та концертним залом Diamond Music Hall на протилежному березі річки. Саме тому, шукаючи натхнення, архітектори вирішили звернутись до музичної тематики.
«Музичному містечку Байлу не вистачало центральної пам’ятки, що втілювала б його тему, – каже засновник студії Чжан Ке. – Ми прагнули створити орієнтир і духовну фортецю. Виконання основної транспортної функції було важливим, але вирішення стилістичного конфлікту між двома берегами і посилення музичної тематики мальовничої місцевості були вищими цілями», – підсумував він.
Головною особливістю мосту є конструкція, що закручується по спіралі, яка розташована на східному березі річки. Вона має форму скрипкового ключа. Міст слугує простором, через який можна пройти і в якому можна провести деякий час. Зі спіралі відкривається чудовий краєвид на навколишній ландшафт, а також на круглу сцену, розташовану біля її основи. Ця сцена призначена для музичних виступів. Сцена оточена неглибокою водоймою, яка створює враження, що сцена плаває по воді.
Найдовша частина мосту перекидається через річку на набережну прямо перед концертним залом Diamond Music Hall. Міст G Clef – це витончена і проста колекція сталевих колон і коробчастих балок, які імітують форму музичного залу, привертаючи увагу до його скульптурної форми.

 

Джерело: yankodesign.com

Поділитися в соцмережах