АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві відкрили з’їзди та заїзди на новому шляхопроводі на Оболоні

В останні дні серпня у Києві відкрили рух з’їздами та заїздами на новий шляхопровід на перетині вулиць Полярної та Богатирської. Фото поширив Київський міський голова Віталій Кличко у своєму Telegram каналі.
«Проїзд зведеним шляхопроводом, нагадаю, був можливим з травня. Відсьогодні автотранспорт та тролейбуси рухаються вже повноцінною новою розв’язкою. Яку ми обіцяли завершити до осені і зробили це!» – повідомив мер столиці.
Він продемонстрував на фото, як виглядає розв’язка.
«На об’єкті влаштували 5-ти прогонову естакаду, з’їзди та заїзди транспортної розв’язки, тротуари та велодоріжки. Встановили зовнішнє освітлення, переклали інженерні мережі», – розповів Кличко.
Він звернув увагу на те, що збудували й підземний пішохідний перехід з пандусами для маломобільних груп населення.
«Враховані всі вимоги щодо інклюзивності», – акцентував міський голова.
За його словами, невдовзі завершать усі роботи з благоустрою території.
Ця розв’язка збільшить пропускну спроможність транспортного вузла й зменшить затори у цій частині Оболоні. Також покращить безпеку руху та екологічну ситуацію. Тобто, ми створили ще один об’єкт європейського рівня.
Роботи на цьому інфраструктурному об’єкті розпочали у червні 2023 року.
Довжина шляхопроводу – 125 метрів, він має шість смуг руху. Естакада на Богатирській будувалася без вихідних, а на об’єкті працювало одночасно 120 – 180 працівників. Спорудження всього комплексу розв’язки зі з’їздами розраховано на 24 місяці, проте повністю завершити об’єкт планують раніше.

 

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Поділитися в соцмережах