АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві з’явилися 62 острівці безпеки для пішоходів

острівець безпекиЗа 2020 рік у столиці з’явилися 62 острівці безпеки для пішоходів. Їх облаштували в усіх районах Києва.

Як повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв, 50 острівців облаштували силами КП ШЕУ, що знаходяться у складі «Київавтодору». Конструкції були встановлені в рамках робіт з підтримки вулично-дорожньої мережі. Решта 12 острівців безпеки встановили на вулиці Туполєва, проспекті Степана Бандери та Любомира Гузара в рамках капремонтів.

Олександр Густєлєв зазначив, що встановлювати острівці безпеки на київських дорогах почали ще у 2017 році. Таке рішення було пов’язане з ростом кількості автомобілів у столиці. У 2018 році були переглянуті будівельні норми для проектування вулиць і доріг. У зв’язку з цим стало обов’язковим облаштування острівців на нерегульованих пішохідних переходах через дороги з чотирма смугами та більше.

Густєлєв підкреслив, що встановлення більшої кількості таких конструкцій в цьому році було визнано одним із пріоритетів дорожньо-будівельного сезону. Наступного року планують встановити ще більше острівців безпеки.

 

Джерело: socportal.info

Поділитися в соцмережах