АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві планують збудувати два нові мости через Дніпро

У Києві можуть з’явитися одразу два нові мости через Дніпро. Про це стало відомо з листа міністра інфраструктури Олександра Кубракова прем’єру Денису Шмигалю.
У листі зазначено, що про необхідність зведення нових мостів у Києві заявив «Укравтодор» у своєму зверненні до Міністерства інфраструктури. Справа в тому, що дороги Києва дуже перевантажені й столичні водії здебільшого проводять у заторах 8,5 днів на рік. За рівнем заторів місто посідає 7 місце в світі.
Найбільше навантаження припадає саме на мости через Дніпро, тому «Укравтодор» і Мінінфраструктури пропонують побудувати два нові мостові переходи на півночі та півдні столиці:
– від Московського шосе до дороги М-03 (Київ-Харків-Довжанський) на ділянці Київ-Бориспіль;
– від вул. Богатирської до вул. Оноре де Бальзака.
Оскільки будівництво мостів — прерогатива місцевої влади, то Олександр Кубраков просить прем’єр-міністра дати доручення Мінінфраструктури, «Укравтодору», а також київським міським та обласним держадміністраціям розробити техніко-економічне обґрунтування та проєктну документацію на будівництво мостів.
Раніше Фокус повідомляв, що відкриття Подільсько-Воскресенського мосту в Києві відклали на три роки. Метро на Троєщину планують запустити в 2027 році.

 

Джерело: focus.ua

Поділитися в соцмережах