АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Києві та області запускають відеофіксацію порушень на дорогах

У Києві та Київській області запускають відеофіксацію порушень правил дорожнього руху. Презентація системи пройшла в Міністерстві внутрішніх справ України за участі президента Володимира Зеленського, передає Офіс президента.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, відомство з сьогоднішнього дня запускає Аналітичний центр безпеки дорожнього руху.

«Це фінальний крок для введення автоматичної відеофіксації порушень правил дорожнього руху», – зазначив він.
За словами заступника міністра МВС Антона Геращенко, 40% ДТП відбувається через перевищення швидкісного режиму.
«У нас на сьогодні встановлено 20 камер в Києві і до 1 травня буде встановлено ще 30 камер у Київській області. Ці камери встановлені в місцях, де за статистикою гинуло найбільше наших громадян… З 1 травня кожен, хто буде перевищувати швидкість, буде отримувати повідомлення про штраф», – заявив Геращенко.
Він уточнив, що до 1 травня система буде працювати в тестовому режимі, і з цього числа порушники почнуть отримувати штрафи. Зеленський, в свою чергу, назвав ситуацію на дорогах з порушеннями ПДР «війною всередині країни».

«Безпека людей залежить в цьому випадку тільки від нас. Тому я хочу сказати, що відеофіксація – це тільки початок. Потрібно впроваджувати відеофіксацію не тільки в Києві і області, ми хочемо, щоб вона була по всій території України. При всій повазі, Київ – це не вся Україна», – заявив він і висловив надію, що найближчим часом система буде впроваджена по всій країні.

Джерело: РБК-Україна

Поділитися в соцмережах