АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Лондоні побудували квадратний міст, що обертається навколо своєї осі

У Великій Британії на півдні Лондона через річку Лі встановили пішохідний міст, зроблений зі сталі та дуба, який обертається за допомогою ручних важелів, щоб пропускати човни.
Названий Cody Dock Rolling Bridge міст є частиною генерального плану лондонської студії PUP Architects, яка відроджує колишній вікторіанський док на річці Лі.
За словами дизайнера Томаса Рендалла-Пейджа, цей міст «перший у своєму роді», оскільки обертається навколо своєї осі за допомогою ручних важелів. На створення такого дизайну його надихнули прості механізми вікторіанського промислового дизайну. Його краї загорнуті у сталеві зубці шестірні, які спираються на доріжку, вбудовану у бічну частину каналу.
Міст Cody Dock керується важелями, по краях у нього закріплені троси, що дозволяє обертати конструкцію на 180 градусів. Було важливо, щоб мостом можна було керувати вручну, аби він не вимагав електрики для роботи та щоб його можна було легко відремонтувати. Останній аспект також дозволить операторам виявляти будь-які проблеми з мостом, не покладаючись на складні датчики або відключення.
Міст може обертатись на 180 градусів, щоб під ним могли проходити човни.
«Док використовуватиметься для постійних швартовок, а зрештою тут також розміщуватиметься великий сухий док для ремонту та обслуговування барж. Якби його потрібно було відкривати щодня, ми б використовували систему, яка прискорювала б його відкриття та закриття, але, оскільки це відбувається раз на тиждень, такий сповільнений рух здається чудовим і навіть досить приємним», – розповідає дизайнер.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах