АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

SwiftGate – новітня технологія для швидкого перекриття смуги руху

Інноваційне рішення SwiftGate може перекрити смугу руху протягом п’яти хвилин. Це значно швидше, аніж 25 хвилин, яких зазвичай потребують дорожники для встановлення конусів, аби перенаправити інтенсивний рух на швидкісних дорогах.
Перше випробування SwiftGate відбулося у тунелі на трасі A3 у графстві Суррей, Великобританія. Тут регулярно виникає потреба у перекритті руху для проведення поточних ремонтів. Для цього дорожники зазвичай перекривали смугу конусами на південному й північному заїздах у тунель. За такої схеми протягом 2019 року автомобілі 14 разів заїжджали у зону проведення робіт, що наражало на небезпеку дорожників.
Нові загородки SwiftGate перекривають смугу поперек руху, після чого робочі виставляють конуси вздовж дороги. Окрім засобу безпеки для дорожників, SwiftGate слугують також добре помітним знаком для автомобілістів.
«Встановлення і прибирання конусів посеред трафіку наражає на небезпеку наших робітників, особливо на підвищених ділянках доріг, мостів і тунелів, де може не бути узбіч або зон безпеки.
До того ж автоматичні загородки розкладаються всього за 50 секунд і звільняють робітників для виконання інших робіт і дозволяють швидше до них приступити» – каже Мартін Болт (Martin Bolt), голова компанії Lean and Continuous Improvement.
«Ми переконані, що система буде успішно працювати не лише на користь безпеки робітників, але й зробить рух зручнішим для водіїв, завдяки швидкому перекриттю та відкриттю смуг руху», – каже Бен Данкер (Ben Duncker) директор з розвитку компанії Highway Care.
SwiftGate – це автоматичні загородки, які встановлюються вздовж дорожніх відбійників і відкриваються на 90 градусів. Вони помітні здалеку завдяки поверхні зі світловідбивних матеріалів та LED вогням. Загородки роблять із некорозійних матеріалів, тож вони здатні витримати суворі погодні умови. На бар’єрах встановлюється комунікаційне обладнання Versilis, що дозволяє керувати ними як з місця, так і віддалено, відкривати й закривати поодинці, послідовно або групами. Їх можна встановлювати стаціонарно або тимчасово (в такому разі вони живляться від сонячних батарей).

 

Джерело: nationalhighways.co.uk

Поділитися в соцмережах