АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Volvo випустить електричну вантажівку із запасом ходу 600 км

Наступного року компанія Volvo випустить нову версію електровантажівки FH Electric з великим запасом ходу, яка зможе проїхати до 600 км на одному заряді батареї.
Це дозволить транспортним компаніям експлуатувати електровантажівки на міжрегіональних та міжміських маршрутах і проїжджати повний робочий день без необхідності підзарядки.
Нова модель Volvo FH Electric надійде у продаж у другій половині 2025 року.
«Наш новий електричний флагман стане чудовим доповненням до широкого модельного ряду електричних вантажівок і дозволить здійснювати перевезення з нульовим рівнем викидів вихлопних газів навіть на більш далекі відстані. Це буде чудовим рішенням для транспортних компаній з великим річним пробігом вантажівок, які прагнуть скоротити викиди CO2», – зазначає Роджер Альм (Roger Alm), президент компанії Volvo Trucks.
Запас ходу в 600 км забезпечує нова технологія трансмісії Volvo, так звана «e-вісь», яка створює значно більшу ємність акумуляторної батареї в вантажівці.
Збільшенню запасу ходу також сприяють більш ефективні акумулятори, вдосконалена система управління ними та загальна ефективність силової установки.
Компанія Volvo Trucks є світовим лідером у виробництві середньо- та великовантажних електричних вантажівок та має у своєму портфоліо вісім моделей акумуляторних електричних вантажівок.
Компанія пропонує широкий асортимент електричних вантажівок, які призначені для міських та регіональних перевезень, будівництва, утилізації відходів, а незабаром і магістральних перевезень.
На сьогоднішній день Volvo поставила понад 3800 електричних вантажівок клієнтам у 46 країнах світу.

 

Джерело: specmachinery.com.ua

Поділитися в соцмережах