АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Всі світлофори Києва обладнають безперебійними засобами живлення

До середини 2025 року влада Києва планує обладнати всі світлофори столиці безперебійними засобами живлення. Таким чином забезпечать постійну безпеку на дорогах та зменшать ризик ДТП через нерегульовані вулиці.
Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
Він пояснив, що наразі безперебійними засобами живлення вже обладнана третина світлофорів, а до середини 2025 року всі світлофори столиці зможуть працювати в умовах блекаутів.
У Центрі організації дорожнього руху (ЦОДР) повідомили, що цього року фахівці їх підприємства встановили 62 шафи резервного живлення. У цих шафах вмонтовані сучасні акумуляторні батареї LiFePO4, що забезпечують роботу 80 світлофорних об’єктів на 24 години під час відключення світла.
У ЦОДР також повідомили, що до кінця року, з урахування додатково виділених коштів на сесії Київської міської ради від 13 червня 2024 року, заплановано встановити ще 78 таких шаф на складних перехрестях та перехрестях з високою інтенсивністю руху.
Зазначається також, що разом з патрульною поліцією Києва фахівці ЦОДР визначили перелік перехресть, які потребують першочергового встановлення шаф резервного живлення. До таких об’єктів відносяться:
– вул. Набережно – Хрещатицька – вул. Верхній та Нижній Вал,
– вул. Гетьмана Павла Скоропадського – вул. Володимирська,
– вул. Вербицького – вул. Тростянецька,
– вул. Іллєнка – вул. Ґарета Джонса,
– вул. Бальзака – вул. Рональда Рейгана, Васильківська площа та інші.

 

Джерело: vechirniy.kyiv.ua

Поділитися в соцмережах