АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Чернігівщині завершують будівництво мостового переходу через Десну

Компанія «Автострада» завершує будівництво мостового комплексу на Чернігівщині. Рух другою чергою планується відновити 15 жовтня.
Про це повідомив у Фейсбуці засновник компанії Максим Шкіль.
«Сьогодні перевірив хід будівництва одного з найбільших об’єктів Автостради – 628-метрового мостового комплексу, будівництво якого триває майже 2 роки. <…> Завершення робіт та пуск руху другою чергою планується 15 жовтня 2024 року», – йдеться в повідомленні.
Наразі будівельники наносять гідроізоляцію на проїзну частину та готуються до влаштування гусасфальту, паралельно асфальтують під’їзні шляхи до мосту, ставлять бордюрний камінь. Також виконують роботи щодо забезпечення безпеки руху: монтаж перильних та бар’єрних огороджень, встановлення архітектурного освітлення.
Як пояснює Максим Шкіль, зазвичай лише на проєктування таких обʼєктів потрібно кілька років, але проєктний інститут «Автострада» розробив проєкт мосту за 5 місяців. В ньому передбачено влаштування зручних транспортних розвʼязок, підземних переходів, велодоріжок, проїздів для маломобільних груп населення.
Оскільки Десна – судноплавна річка з високим рівнем води, 106-метровий прогін над руслом зробили металевим без опор у воді. Монтаж таких прогонів у руслі річки провели методом насування: елементи металевої конструкції заздалегідь монтувалися та зварювалися на збиральному стапелі. Насування здійснювалося за допомогою двох потужних гідравлічних домкратів, які штовхали конструкції вперед на вже готові опори.
Знаково, що балки 106-метрового прогону над руслом річки виготовлені з останньої довоєнної партії сталі металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі.
При будівництві прогонів мосту над берегами використовували технологію пост-напруженого бетону. Така конструкція довговічніша та естетичніша, більш стійка до утворення тріщин і має меншу вагу.

 

Джерело: ukrinform.ua

Поділитися в соцмережах