АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У селах Полтавської громади почали ремонтувати невеликі вулиці та провулки

У старостинських округах Полтавської громади почали ремонтувати дорожнє покриття вулиць та провулків, які є комунальною власністю. На це із бюджету громади мають спрямувати близько 10 мільйонів гривень.
Нині ремонт дорожнього покриття на вулицях та провулках триває у селі Супрунівка Полтавської громади. Це перше село, де розпочали роботи.
Далі підрядна організація «Євробуд плюс» працюватиме, зокрема, у селах Тахтаулове, Мильці, Жуки та Абазівка. Про це розповіла головна спеціалістка пресслужби міськради Марина Сєрова. Усього мають поремонтувати ділянки дорожнього покриття на 31-й вулиці в 11 селах громади.
«Ці великі дороги, які йдуть центральні або сполучають населені пункти один між одним, вони всі перебувають на балансі Агентства місцевих доріг. Інші дороги, які менші, провулки, вулиці якісь, вони менші за значимістю, є комунальною власністю міста. Капітальних ремонтів бути зараз не може у зв’язку з обмеженнями, які діють в країні, тому це лише поточні ремонти, до 40% зношеності доріг підпадають під цю категорію», – сказала заступниця голови Полтавської міської ради Тетяна Бардіна.
Поточний ремонт дорожнього покриття планують виконати на вулицях:
– село Гожули: вул. Липнева, Польова, Клубна;
– село Абазівка: вул. Степна, Матросова, Партизанська, Енергетична, Лугова, пров. Магістральний;
– село Андріївка: вул. Механізаторів;
– село Мильці: вул. Шевченка, Центральна;
– село Сем’янавка: вул. 1 Травня, пров. Квітучий;
– село Тахтаулове: вул. І. Стешенка, Зелена, Набережна, Незалежності, пров. Зелений;
– село Тернівщина: вул. Миру;
– село Патлаївка: вул. Лугова;
– село Жуки: вул. Полтавська, Лісова, Український Січових Стрільців;
– село Глухове: вул. Вишнева;
– село Супрунівка: вул. Миру, Промислова, Космічна, Шкільна, Нафтовиків, пров. Центральний.
За словами Марини Сєрової, загальна сума на виконання запланованих робіт згідно з договором становить близько 10 мільйонів гривень.
«Роботи планують завершити орієнтовно до 1 грудня, але ці роботи будуть ще відбуватись з коригуванням погодних умов», – сказала головна спеціалістка пресслужби міськради Марина Сєрова.
За словами заступниці голови Полтавської міської ради Тетяни Бардіної, ремонт на центральних дорогах планують розпочати ще цього року, у співфінансуванні з Агентством місцевих доріг.
«Упродовж літа на умовах співфінансування з громадою виконані ремонтні роботи на окремих ділянках трьох доріг: Волобуївка – Циганське, Полтава – Гожули – Чорноглазівка, Полтава – Сем’янівка – Петрівка. Для продовження ремонтних робіт на автодорогах місцевого значення у старостатах Полтавської громади необхідне фінансування. Очікуємо перерахування коштів від міської ради», – пояснив начальник відділу ремонту та утримання автодоріг Агентства місцевих доріг Владислав Чичкань.

 

Джерело: suspilne.media

Поділитися в соцмережах