АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Уряд пропонує виділити 43 млрд грн на дорожній фонд у бюджеті-2025

У державному бюджеті на 2025 рік пропонують збільшити витрати на Державний дорожній фонд – на нього направлять 43,2 млрд грн, повідомив народний депутат Ярослав Железняк із посиланням на презентацію проєкту.
У бюджеті на цей рік усі кошти з дорожнього фонду були перенаправлені на потреби оборони.
За словами Ярослава Железняка, у бюджеті на 2025 рік закладено 43,2 млрд грн на Дорожній фонд.
Відповідно до презентації уряду, загальна сума включає видатки, пов’язані з утриманням автомобільних шляхів та боргових зобов’язань Агентства відновлення і видатки на фонд внутрішніх водних шляхів.
Рада почала заслуховування проекту бюджету 2025 року. Після цього почнеться внесення пропозиції до проекту бюджету до 1 жовтня і в середині жовтня (не пізніше 20-го) відбудеться перше голосування.
У 2021 році витрати на дорожні роботи становили 132 млрд грн. У межах проєкту «Велике будівництво» тоді відремонтували 7288 км доріг.
Водночас у 2024 році надходження з державного дорожнього фонду, створеного у складі спецфонду держбюджету, було спрямовано до загального фонду держбюджету з метою зміцнення армії та посилення оборони держави.
Усі кошти з дорожнього фонду на 2024 рік (94,7 млрд грн) були перенаправленні на потреби оборони. Відповідний ресурс було сформовано за рахунок акцизів з авто та пального, а також інших платежів, з яких фінансувалося будівництво та ремонт доріг.

 

Джерело: forbes.ua

Поділитися в соцмережах