АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

На Чернігівщині почали розбір завалів 310-метрового мосту через Десну

У Чернігівській області почався розбір завалів 310-метрового мосту через річку Десна. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.
«Четвертий місяць дорожники та мостобудівники працюють 24/7, аби відновити транспортне сполучення між населеними пунктами Чернігівщини. Головна причина розірваного транспортного зв’язку – зруйновані штучні споруди. В області їх 25», – пише міністр.
Один зі зруйнованих – 310-метровий міст через Десну біля Сосниці на дорозі Т-25-21 Сосниця – Шаповалівка – /М-02/. Досі почати роботи було неможливо через паводок на річці Десна. Навіть під’їхати на авто певний час було неможливо, люди діставалися лише човном.
Наразі рівень води знизився, тож дорожникам вдалося зробити детальний огляд мосту. Зараз розпочинається прибирання залишків конструкцій та їх подрібнення. Отриманий будівельний матеріал буде використано для відновлення дорожніх об’єктів в області.
За результатами огляду фахівці також окреслили можливі варіанти з відновлення транспортного сполучення та відбудови мосту у майбутньому.
Олександр Кубраков також повідомив, що розбір завалів ще одного великого мосту через Десну вже провели. Це переправа біля Шестовиці на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Підрядник демонтував залізобетонні конструкції прогонової будови та опорних частин підірваного мосту. Гідромолотами дефрагментував та подрібнив великі брили бетону. Ця сировина зараз використовується на дорожніх об’єктах в області для спорудження будівельних майданчиків та тимчасових підходів до них.

 

Джерело: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Поділитися в соцмережах