AVTODOREXPO

dates will be defined later

На Тернопільщині ремонтують мости та інші критичні обʼєкти

Пʼять критичних штучних споруд ремонтують на шляхах Тернопільщини. У Службі відновлення та інфраструктури пояснюють, що у воєнний час це необхідно, щоб через аварійність не створювати затори на дорогах.
МІСТ ЧЕРЕЗ РІЧКУ СЕРЕТ НА ДОРОЗІ Т-20-15 БОРЩІВ – ЗАЛІЩИКИ
Йдеться про 51-метровий залізобетонний розташований у селі Касперівці.
Тут проводять аварійний ремонт, який є першим з моменту побудови у 1969 році. Об’єкт потребував термінового ремонту, адже проміжна опора в результаті розмиву частково зруйнувалася.
Тут підрядник вже влаштував нове покриття на мосту, встановив огородження. Також відремонтували і підсилили проміжну аварійну опору, влаштували габіони.
Планують завершити роботи до кінця вересня.
ВОДОПРОПУСКНА ТРУБА НА АВТОШЛЯХУ Т-20-13 ПОЧАЇВ – ЗБОРІВ
16,5-метрову штучну споруду у селі Лопушне ремонтуємо через завал склепіння. Це призвело до руйнування покриття дороги та виникнення аварійної ситуації. За 500 метрів від об’єкта Служба відновлення вже полагодила іншу водопропускну трубу. Напередодні на об’єкті забетонували портальну стінку та відкрилки половини штучної споруди. Триває влаштування нового дорожнього покриття.
МІСТ НА ДОРОЗІ Т-20-02 ТЕРНОПІЛЬ – СКАЛАТ – ЖВАНЕЦЬ
Ремонтують аварійну переправу через річку Нічлава у селі Пробіжна.
«Приводимо міст у належний експлуатаційний стан. У результаті робіт проїзна частина становитиме 9 метрів, обабіч буде влаштовано тротуари завширшки 2,5 метри, – йдеться у повідомленні. – Також міст отримає нове дорожнє покриття».
На об’єкті влаштували тимчасову об’їзну дорогу та провели демонтажні роботи. Влаштували 2 з 3 опор мосту.
МІСТ У СЕЛІ РАШТІВЦІ НА ДОРОЗІ Т-20-02 ТЕРНОПІЛЬ – СКАЛАТ – ЖВАНЕЦЬ
Тут аварійними стали тротуари. Тож задля безпеки пішоходів Служба відновлення доручила підрядній організації полагодити тротуарні блоки, влаштувати захисне покриття та нове перильне огородження. Роботи завершено.
МІСТ У СЕЛІ МЕДИН НА ДОРОЗІ Т-20-10 ЗБАРАЖ – ПІДВОЛОЧИСЬК
Берегові опори 18-метрового мосту в результаті розмиву частково зруйновані. Це створює ризик руйнації штучної споруди, а відповідно зупинки руху транспорту дорогою Т-20-10.
Служба відновлення планувала відремонтувати споруду капітально у 2022 році, однак через повномасштабне вторгнення провести такі роботи немає змоги.
«Задля безпеки руху транспорту зараз в межах експлуатаційного утримання посилюємо берегові опори споруди. Плануємо частково провести антикорозійний захист арматури», – кажуть у Службі відновлення та інфраструктури.

 

Джерело: 20minut.ua

Share on social networks