AVTODOREXPO

dates will be defined later

Цьогоріч планується ремонт та будівництво близько 5 тисяч кілометрів доріг

У 2022 році в Україні планується ремонт та будівництво не менше 5 тис. кілометрів доріг, а також проведення робіт з ремонту понад 600 кілометрів залізничних колій.
Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 12 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.
«Попередні два роки запам’яталися найбільш масштабними проєктами будівництва доріг, мостів, аеропортів та залізничної інфраструктури, які всі об’єднані програмою «Велике будівництво». Цього року маємо не менш амбітні та чіткі плани, зокрема, ремонт та будівництво не менше 5 тис. кілометрів доріг», – розповів очільник уряду.
За його словами, для збереження українських доріг також передбачається збільшення кількості комплексів зважування у русі (Weight in motion, WiM). Крім того, планується ремонт колій та оновлення рухомого складу Укрзалізниці.
«Продовжимо реалізацію ініціатив для покращення залізничного сполучення та інфраструктури. Плануємо відремонтувати більше 600 кілометрів колій, електрифікувати нові ділянки та оновити рухомий склад Укрзалізниці», – додав Шмигаль.
Як повідомляв Укрінформ, Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) до 2024 року планує оновити 24 тис. км доріг державного значення.

 

Джерело: ukrinform.ua

Share on social networks