АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Американська компанія виготовляє цемент зі зниженим рівнем викидів СО2

Каліфорнійський стартап Fortera представив нову методику, яка може змінити виробництво цементу і знизити його негативний вплив на навколишнє середовище.
Нова технологія, розроблена Fortera, спрямована на перехоплення викидів вуглекислого газу з печей цементних заводів і їх подальше використання для виробництва додаткового цементу. Це дає змогу істотно знизити викиди вуглекислого газу, водночас створюючи додатковий продукт для використання в будівництві. Первісне впровадження технології відбувається на найбільшому цементному заводі CalPortland у штаті Каліфорнія.
«Наша мета – стати універсальним рішенням, яке справді може працювати на будь-якому заводі», – зазначив генеральний директор Fortera, Раян Гілліам.
Спочатку компанія вироблятиме продукт, який можна буде змішати зі звичайним цементом для зниження викидів вуглецю приблизно на 10%. Проте, у компанії є амбітні плани з виробництва більш високоякісних сумішей, які можуть знижувати викиди вуглецю на 40-50%, а також чистого продукту з ще більш високими показниками.
Fortera, що частково виросла з більш ранньої компанії Calera, є одним з безлічі стартапів, які прагнуть знизити негативний вплив виробництва цементу на клімат. Ґрунтуючись на досвіді попередника і використовуючи інноваційні методи, компанія розраховує на широке впровадження своєї технології на цементних заводах по всьому світу.
Це відкриття відкриває нову главу в пошуку екологічно стійких методів виробництва цементу, що є важливим кроком у боротьбі зі зміною клімату.

 

Джерело: budport.com.ua

Поділитися в соцмережах