АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Британії встановлять камери для виявлення надто шумних автомобілів

Департамент транспорту Великобританії почав встановлювати нові камери на дорогах міста Бредфорд в рамках пілотного проєкту із захисту населення від рейсерів. Технологія використовує камери у поєднанні з кількома мікрофонами, щоб вирізнити надміру шумні автомобілі, які проїжджають повз. Камера фотографує транспортний засіб і записує рівень шуму, щоб сформувати пакет доказів і передати матеріали для виписки штрафу. Таким чином поліція зможе знаходити порушників, які перевищують дозволений рівень шуму або використовують нелегальне обладнання для глушників.
«Ми тісно співпрацюємо з місцевою владою і поліцією, аби передавати їм матеріали. Я сподіваюсь, що наша технологія допоможе зробити вулиці наших міст тихішими та більш мирними», – каже представниця департаменту транспорту Анн-Марі Тревальє.
Перш ніж розпочати пілотний проєкт технологію протестували на закритих локаціях та провели конкурс на вибір територій для пілота. Локацію обрали виходячи з інтенсивності впливу шуму на спокій місцевих мешканців. В разі успіху проєкту, його географію розширять на всю територію країни.

 

Джерело: highwaysmagazine.co.uk

Поділитися в соцмережах