АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

В Британії штучний інтелект плануватиме вело- та пішохідні маршрути

У Великобританії Інститут Алана Тюрінга долучився до проєкту співпраці з місцевими органами влади – йому доручили завдання створити нове програмне забезпечення та методики обробки даних, аби визначати оптимальні схеми і маршрути пішохідного та велосипедного руху.
Співпраця має тривати 2 роки і передбачає фінансування в об’ємі 200 тисяч фунтів стерлінгів. Проєкт підтримує асоціація Active Travel England, яка керує спеціальною електронною платформою, що допомагає користувачам будувати оптимальні маршрути руху. Очікується, що Інститут Алана Тюрінга буде розробляти схеми, що базуються на фактичних даних, а місцеві ради зможуть керуватися цією інформацією при плануванні схем руху.
Нові інструменти будуть об’єднані з наявними джерелами даних, такими як OpenStreetMap. В решті решт, як має на меті національний уряд, це допоможе перевести до 50% коротких подорожей у міських районах на прогулянки пішки чи їзду на самокатах і велосипедах до 2030 року. Проєкт також зможе з’ясувати яким чином нові методи розробки програмного забезпечення та науки про дані можуть допомогти місцевим радам у плануванні маршрутів.
«Платформа Active Travel Infrastructure Platform заощадить час і полегшить прийняття рішень місцевим органам влади і дозволить керуватись фактами, щоб результати мали максимальний вплив», – каже Генеральний директор Active Travel England Денні Вільямс.
Програмне забезпечення з відкритим кодом, розроблене завдяки цій співпраці, зробить Великобританії піонером у подібного роду проєктах на міжнародному рівні.

 

Джерело: highways-news.com

Поділитися в соцмережах