АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Міст на кордоні з Молдовою будуватиме українська компанія

Міст через річку Дністер у Вінницькій області на українсько-молдовському кордоні в районі населених пунктів Ямпіль – Косеуць будуватиме група компаній «Автострада», що виграла тендер на будівельні роботи.
Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Вартість робіт складе 3,386 млрд гривень.

«Новий міст – один із наймасштабніших проектів в області на 2021 рік», – зазначив голова Вінницької ОДА.

Довжина мосту складатиме 1309 метрів, а максимальна висота опор – 40 метрів, що на 10 метрів вище стандартного 9-поверхового будинку.
Проектна пропускна спроможність мосту – 5000 автомобілів на добу. «Для його будівництва знадобиться 9 тисяч тонн високоякісних металевих конструкцій і більше 16 000 куб. м монолітного залізобетону», – додав Борзов.

Міст стане продовженням автодороги Р-08 Немирів-Ямпіль, 116 км якого відновлює «Автострада» і частиною транспортного коридору між двома країнами.

Також повідомляється, що міст буде побудований в околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони і недалеко від молдавського села Косеуць. Під’їздом до мосту з української сторони стане відновлена автодорога Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань, яку теж ремонтувала «Автострада». З іншого боку кордону він приєднається до молдавської траси М2 Кишинів – Сороки.

 

Джерело: cfts.org.ua

Поділитися в соцмережах