АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Україна збільшила імпорт бітуму з Білорусі

Україна збільшила імпорт бітуму для ремонту доріг з Білорусі на 55%. У червні 2021 року з Білорусі на український ринок надійшло 90 тис. тонн дорожнього бітуму, що на 38,5% більше, ніж в травні 2020 року. В цілому за підсумками першого півріччя імпорт білоруського продукту зріс на 55%, до 244 тис. тонн.

Про це повідомили в Консалтинговій групі «А-95», передає https://biz.censor.net/ з посиланням на enkorr.

Найбільшими постачальниками білоруських бітумів стали «Кантарелла Україна» та «Альянс Енерго Трейд» (АЕТ) – 26,8 тис. тонн та 24,6 тис. тонн відповідно. На третій позиції «Бітекс» – 7,2 тис. тонн. Об’єм, що залишився, розділили між собою компанії «Завод асфальтобетонний «Столичний», «Дніпротранснафта», «Інтер Глобал» та інші.

Таким чином, за підсумком першого літнього місяця, Білорусь зайняла більше 60% в загальній структурі постачання бітумів на український ринок.

У той же час з Польщі було отримано 10,6 тис. тонн бітумів, що на 7,6% більше від показника червня 2020 роки (9,9 тис. тонн). З Литви дотримали 4,4 тис. тонн ресурсу, які були оформлені АЕТ.

Крім цього, «Альянс Енерго Трейд» в червні імпортував по морю 12,5 тис. тонн бітумів виробництва Motor Oil Hellas з Греції  та 2,8 тис. тонн з Іспанії. У свою чергу «Кантарелла Україна» доповнила свою корзину морських поставок італійським (12,4 тис. тонн), грецьким (10,2 тис. тонн), азербайджанським (3,7 тис. тонн) та туркменським ресурсом (0,6 тис. тонн).

Всього червневий імпорт бітуму склав 147,2 тис. тонн, що в два рази більше минулорічного показника (76 тис. тонн).і

Поділитися в соцмережах