АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Турецька компанія буде ремонтувати трасу Київ – Одеса

Три ділянки автотраси М-05 Київ – Одеса буде ремонтувати турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.», яка стала переможцем міжнародного тендеру. Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Повідомляється, що тендерні процедури з пошуку підрядника на ремонт ділянок автотраси М-05 в Київській області між Білою Церквою і Ставище завершилися 20 січня 2020 року. Контракт з компанією «Онур» розбитий на три лоти:
– лот 1: км 87 + 442 – км 98 + 400 (ділянка починається зі з’їзду на Білу Церкву, перетинає Рось і закінчується біля села Бикова Гребля);
– лот 2: км 98 + 400 – км 113 + 400 (ділянка починається біля Бикової Греблі та закінчується на кордоні Білоцерківського і Ставищенського районів);
– лот 3: км 113 + 400 – км 128 + 028 (ділянка починається на кордоні Білоцерківського і Ставищенського районів і закінчується поблизу Ставище).

Ремонт передбачає дорожні, мостові, дренажні та допоміжні роботи. Тендер проводився в рамках проектів з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком.
Турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.» працює на ринку з 2004 року. Проводить роботи з будівництва та реконструкції в Туреччині, Хорватії, України, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальної Гвінеї та Туркменістані.

Автодорога державного значення М-05 Київ – Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95, який з’єднує столицю Фінляндії Гельсінкі, Київ, Одеса, Димитровград в Болгарії і Алексанруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б по всій протяжності дороги. Інтенсивність руху транспорту на автодорозі М-05 Київ – Одеса становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області – від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, а в Одеській області – від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Джерело: Пассажирский транспорт

Поділитися в соцмережах