АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Укравтодор анонсував будівництво доріг з відходів ТЕС

будівництво доріг із золошлаку

У Державному агентстві автомобільних доріг України ( «Укравтодор») підтримують використання відходів виробництва теплоелектростанцій, зокрема, золошлаків, при будівництві та ремонті доріг.

Про це в коментарі ЦТС повідомив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков, передає БізнесЦензор.
«Є розпорядження Кабінету міністрів, де прописано, що ми будемо стимулювати будівництво та ремонт доріг з використанням золошлаків в окремих регіонах», – нагадав Кубраков.

За його словами, ті компанії, які будуть подавати пропозиції на будівництво і ремонт з використанням шлаків, матимуть переваги. Йдеться про будівництво у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Кіровоградській областях.

«В усіх цих регіонах точно хочемо використовувати золошлаки», – заключив Кубраков.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 4 грудня 2019 року прийняв розпорядження «Про застосування відходів виробництва в дорожньому будівництві», передбачивши перевага для будівництва доріг з відходів на тендерах. Йдеться про використання в дорожньому будівництві металургійних шлаків і зол.

Згідно з рішенням Кабміну, відтепер при здійсненні державних закупівель робіт із будівництва та ремонту доріг буде обов’язково передбачатися застосування нецінового критерію «Заходи щодо захисту навколишнього середовища» з питомою його вагою не менше 10%.

До цього ціновий критерій залишався єдиним критерієм, який застосовувався замовниками виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування для визначення підрядних організацій.
В Україні утворюється близько 7,5 млн тон золошлакових відходів на рік. З них 5 млн. тон генерує холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Джерело: Цензор.нет

Поділитися в соцмережах