АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

У Британії випробовують світлові дорожні шипи Clearview Intelligence

Компанія Clearview Intelligence розпочала дорожні випробування нової моделі світлового дорожнього шипа, що вставляється і виймається.
Компанія Clearview заявила, що інноваційна конструкція дорожнього шипа на сонячних батареях – SolarLite Click – дозволяє фіксувати шип як вставку у міцному чавунному корпусі, який потім встановлюється в дорожнє покриття.
За даними виробника, це дає всі переваги світлодіодних дорожніх ліхтарів на сонячних батареях, такі як покращення видимості, а також пропонує додаткові переваги, включаючи можливість вставляння в стандартний чавунний корпус. Це означає, що його можна легко вийняти та замінити за потреби, наприклад, в кінці терміну служби SolarLite Click, який становить понад вісім років, без заміни всього корпусу.
Оскільки світловий шип встановлюється у стандартний модуль, який уже використовується на ринку, його можна вставляти в уже наявні корпуси. Отже, процес застосування таких шипів буде добре зрозумілий і стандартизований, що дозволяє також досягти високої швидкості встановлення.
«SolarLite Click покращить видимість на дорозі та надасть водіям відчуття безпеки та впевненості у темний час доби. Незалежні дослідження показали, що водії значною мірою покладаються на дорожню розмітку та шипи для навігації в нічний час» – каже директор по роботі з клієнтами Clearview Intelligence Енді Салотті (Andy Salotti).
Після втілення тривалої програми розробки й тестування, шипи відправили на дорожні випробування у Великобританії, щоб отримати сертифікат від Міністерства транспорту. Усі учасники випробувань заявили, що впевнені в отриманні схвалення в лютому 2025 року.
SolarLite Click – це «активний дорожній шип», що забезпечує покращену видимість для водіїв – він має вбудований світлодіод на сонячних батареях, який окреслює маршрут попереду. SolarLite Click дозволяє знімати та замінювати шипи за потреби ремонту дорожнього покриття. Ця модель шипів була розроблена для установки з використанням перевіреного корпусу і касети P09 для закріплення шпильки на місці.

 

Джерело: highwaysmagazine.co.uk

Поділитися в соцмережах