АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

BOMAG розробляє автономний одновальцевий коток на радіоуправлінні

Одновальцевий коток ROBOMAG BW 177 – це машина, на базі якої компанія BOMAG тестує різні вузли та підсистеми, які в майбутньому зроблять можливою повністю автономну роботу. Залежно від виду будівельних робіт або ситуації на майданчику, машину можна використовувати в режимі ручного та автономного керування. Інноваційна компактна конструкція ROBOMAG гарантує, що один барабанний коток зможе працювати навіть в обмеженому просторі.
Дослідницький проєкт ROBOMAG BW 177 був представлений восени цього року із функціональним обладнанням та інтерфейсом автоматизації. Оператор може управляти машиною через пульт дистанційного керування з близької відстані. Так він завжди має машину в полі зору перебуваючи водночас на безпечній відстані. Будівельний майданчик додатково захищений системою виявлення перешкод. Обидві системи – дистанційне радіоуправління та виявлення перешкод – тепер доступні для звичайних одновальцевих котків BOMAG і будуть послідовно запущені для різних моделей.
Базові початкові опції можна розширити за допомогою різних технологій до повністю автономного однобарабанного котка – завдяки інтерфейсу автоматизації та спеціальному програмному забезпеченню ROBOMAG, яке здатне встановити з’єднання з пультом дистанційного керування. На другому етапі розробки машиною керуватиме людина-оператор без візуального контакту, наприклад, з офісу. Ця так звана офісно-керована машина вже технічно можлива.
Останнім етапом розробки буде повністю автономний одновальцевий коток, яким керуватиме лише комп’ютер, без втручання людини. Через дослідницьку роботу над ROBOMAG BW 177 компанія BOMAG крок за кроком створює таку машину, де буде технічно можливим підключення різних типів керування – аж до повністю автономного. Останній етап розробки вимагає значно більш досконалих сертифікованих технологій безпеки, таких як автоматичне відключення, спеціальні системи камер тощо.

 

Джерело: bomag.com

Поділитися в соцмережах