АВТОДОРЕКСПО

дати будуть визначені згодом

Durakerb – бордюри та дренажні системи з переробленого пластику

Виготовляючи будматеріали для доріг, британські компанії прагнуть врахувати все – надійність, міцність, вплив на екологію та навіть потенційне навантаження на дорожників. Саме тому компанія Econpro Group винайшла Durakerb – бордюри та дренажні системи з переробленого пластику.
Durakerb – це полегшені бордюрні блоки, які на 88% складаються із переробленого пластику. Їх можна монтувати зі 100% точністю й вирівнюванням, завдяки замковим з’єднанням. Влаштування такого бордюру втричі швидше за укладання звичайного бетонного – за одну робочу зміну можна встановити до 300 метрів бордюру Durakerb. Це, відповідно, несе значне скорочення фінансових витрат.
За словами виробника, основною перевагою Durakerb є безпека для здоров’я громадян і робітників. На відміну від бетону, такий бордюр не містить канцерогенного кремнезему та призначений для різання за допомогою ручної пилки, що виключає ризик вдихання кристалічного кремнезему, що називають однією з відомих причин виникнення онкологічних захворювань.
Ще один важливий аспект – це вага. Бетонні бордюри та бруківка є поширеними будівельними виробами. Проте їх регулярне підняття та перенесення можуть спричиняти значний ризик розвитку проблем опорно-рухового апарату. При вазі менш як 6 кг блок Durakerb призначений для встановлення вручну навіть без допомоги підіймального обладнання.
В середньому стандартна одиниця Durakerb складається зі 182 ковпачків від ПЕТ пляшок. З моменту появи продукту понад 400 000 одиниць встановлено на автомагістралях, автостоянках, офісах і промислових проєктах по всій Великобританії та Ірландії. Це еквівалентно більш як 72 мільйонам перероблених пляшок і кришок.

 

Джерело: durakerb.co.uk

Поділитися в соцмережах